Dermatologija

Dermatologija je grana medicine koja se bavi kožom koja je naš najveći organ, ona čini barijeru izmedju spoljašnjih uticaja i unutrašnjosti organizma kako na fizičkom tako i na psihičkom nivou. Osim uloge razgraničavanja i zaštite, koža je: organ čula i kontakata, organ izražavanja, ima učešća u regulisanju temperature, izlučivanje znoja , koža je i seksualni organ.
Anamneza obuhvata detaljan opis i uzimanje podataka od strane pacijenta. Tegobe koje se javljaju naglo ili postepeno i zahtevaju da se obavezno obavi dermatološki preged su sledeće: različiti osipi,(naročito praćeni povišenom temperaturom,svrabom, slabošću), različite pojave mehurova i rana na koži i sluzokoži , promene izgleda mladeža, povrede mladeža, bolesti kod kojih je došlo do pogoršanja: psorijaza, ekcem, seboreja, rozacea , opadanje kose, promene na nogama ,sve vrste sexualno prenosivih bolesti itd.
Dermatološki pregled obuhvata pregled lupom sa uveličavajućim staklom , svetlosnom lampom, dermatoskopom. Za pregled pigmentacija i nepigmentovanih promena na koži i sluzokoži koristi se dermatoskop sa mernim podeocima i svetlom.
Dermatoskopski pregled je složen, obuhvata pregled i praćenje mladeža, njihove strukture i boje. Po potrebi poredi sa sa prethodnim dermatoskopskim nalazima u svrhu praćenja pacijenata koji su već operisali mladeže. Naša klinika poseduja (Digitalni Dermatoskop DE 350 LCD sa kamerom).
Završno mišljenje i terapija: sastoji se u prepisivanju masti, gotovih ili pravljenih krema, šamona i tinktura ili tableta po određenom režimu, radi brzog povlačenja ili umanjenja tegoba.Ponekad terapija zahteva i upućivanje drugim specijalistima radi dodatnih analiza i usaglašavanja terapije ili utvrđivanja uzroka osnovne bolesti, koja se manifestuje na koži
Dopunske dijagnostičke procedure koje se obavljaju zato sto su bolesti na koži vezane i za poremećaj drugih unutrašnjih organa su: određene laboratorijske analize, imunološke analize, ultrazvuk mekih tkiva, Color doppler ili neki od specijalistički pregledi(ginekološki, reumatološki, fizijatrijski, endokrinološki, gastroenterološki pregled, kardiološki)

Pomenute preglede u Zavodu Zdravo Med. obavlja dr. Sorina Tatalović spec. dermatolog

 

Naš zavod pored brige o vašem zdravlju brine i o Vašem izgledu!!

Jednom mesečno u dogovorenim terminima dolazi doktorica poznata u svetu estetske medicine Dr Sofija Malbaša iz Beograda. Ona u našim prostorijama veoma uspešno vrši tretmane

Dr Sofija Malbaša

podmlađivanja lica nehirurškim metodama.
3D MEZONITI si namenjene za zatezanje kože, lifting, oblikovanje i smanjenje bora lica, vrata, dekoltea. Prvi rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana.
POVEĆANJE USANA dodavanjem hijaluronske kiselin i vezivanjem vode povećava se volumena što omogućava korekciju oblika i veličine usana, i daje im izvanredo lep i prirodan izgled.
BOTOX uspešno otklanja bore na čelu, bore nastale mrštenjem i sitne bore oko očiju. Ovom metodom mogu se podignuti obrve, uglovi usana i zategnuti vrat.
Sem ovih koriste se i druge metode podmalađivanja kao: DERMALNI FILER, MESO ROLLING…

Zakažite besplatnu konsultaciju kod doktorice koja će proceniti koja metoda najviše odgovara Vašem licu i Vašim željama!!

 

 

Podelite prijateljimaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone