NOVO

NOVO U NAŠEM ZAVODU!

LIMFNA DRENAŽA-PRESOTERAPIJA

Limfna drenaža je nezamenjiv terapeutski postupak koji primenjujemo za poboljšanje venske cirkulacije, protok limfe i detoksikaciju organizma. Ona takođe doprinosi boljoj ishrani i regeneraciji tkiva, otklanjanju viška tečnosti i jačanju imunološkog sistema.

Najčešće primenjivani oblik aparature limfne drenaže je presoterapija. Princip rada aparata za presoterapiju zasniva se na postojanju zatvorenog sistema, najčešće u obliku manžetni, koje se u toku aplikacije u ritmničnim intervalima napumpavaju i vrše pritisak na kožu i tkivo ispod nje. Pri aplikaciji presoterapije manžetne se napumpavaju sukcesivno, prema utvrđenom, definisanom i vođenom redosledu, uvek prvo one postavljene na udaljene (distalne) delove tela, pa redom prema središtu tela, tragom venskih i limfnih sudova. Segmentno povećanje i smanjenje pritiska od periferije ka centru izaziva vensku i limfnu drenažu i stimulisanje cirkulacije limfe.

LIMFNA DRENAŽA DOPRINOSI SLEDEĆEM:

 • poboljšava funkciju limfnog sistema
 • otklanja otoke
 • olakšava bol i umor u nogama i ublažava osećaj teških nogu
 • doprinosi detoksikaciji organizma
 • potpomaže zarastanju rana
 • aktivira metabolizam
 • poboljšava cirkulaciju nogu-problem hladnih stopala
 • koristi se za oblikovanje tela/nogu
 • poboljšava elastičnost kože, usporava starenje kože
 • smanjuje pojavu celulita
 • redovnom primenom redukuje obim masnih delova-dva broja manje!
 • povećava efikasnost tretmana kavitacije, radiotalasa, kriolipolize…
 • stimuliše kolagen vlakna
 • prevencija je u pojavi reumatskog artritisa
 • potpomaže rad creva i deluje protiv zatvora
 • prevencija i lečenje proširenih vena

Kako bi limfni sistema funkiconisao pravilno važna je, pored dovoljno fizičke aktivnosti i optimalnog unosa tečnosti i pravilna ishrana. Tako se možemo rešiti toksičnih materija, nusprodukta i nečistoća i očistiti organizam u celosti.

 

 

ARTROSKPIJA KOLENA

Artroskopija predstavlja operaciju kojom se posmatra unutrašnjost zgloba. Klinički pregled i Magnetna rezonanca mogu da ukažu na postojanje problema koji stvaraju tegobe pacijentu, ali uvođenje artroskopa (mikro kamere) može da kvalitetno prikaže stanje zglobne hrskavice, slobodnih zglobnih tela, oštećenje meniskusa i ligamenata.

Ona ne samo da dobro vizuelizuje zglob, nego i omogućava rešenje problema, zbog brojnih prednosti neotvaranja zgloba, te omogućava: pomoću dva mala reza na koži (oko 1cm) diskretan ožiljak, preglednost, zanemarljivo krvarenje, jednodnevnu hirurgiju, veoma retke komplikacije i ranu rehabilitaciju.

Do sada, artroskopije nisu vršene u privatnim ordinacijama Severno-bačkog regiona, te su pacijenti bili prinuđeni da ih obavljaju u Novom Sadu ili Beogradu.

Pre operacije, pacijenta pregledaju ortoped i anesteziolog, a par časova nakon kratkotrajne intervencije, pacijent odlazi kući (bez imobilizacije zgloba, sa dozvoljenim osloncem na operisanu nogu). Nadamo se zadovoljan i nasmejan, jer ukupan oporavak potom traje 2-3 nedelje.

U zavodu Zdravo Med. će artroskopije raditi prim.dr. Vladimir Ristić.

 GASTROSKOPIJA

Gastroskopija- podrazumeva ispitivanje šupljine želuca.Nakon aplikacije anestezije u usta pacijenta se unosi savitljiva cev širine oko 1 cm u kojoj se nalazi kamera kojom se pregled i obavlja.

Najdetaljniji pregled gornjeg dela digestivnog sistema-gastroskopija.

Uzimanje uzorka za histopatološku analizu, pregled u opštoj anesteziji ili lokalnoj anesteziji.

Gastroskopija pod opštom anestezijom omogućava potpuno bezbolan pregled.

Pregled u opštoj anestreziji dobro podnose svi uzrasti, a posebno osobe osetljive na bol i naprezanje.

Kratkotrajna anestezija je privremeni gubitak svesti poput dubokog sna, omogućava opuštanje mišića, neosetljivost na bol i zaborav događaja tokom pregled.

KOLONOSKOPIJA

Pregled donjeg dela gastrointestinalnog trakta-kolonoskopija.

Kolonoskopija- brza i u većini slučajeva potpuno bezbolna procedura koja lekaru omogućava potpuni pregled debelog creva i donjeg dela tankog creva.Ovom procedurom lekarom može lako uočiti promene na crevima.

Kompletan pregled debelog creva u opštoj anesteziji sa uzimanjem uzorka za histopatološku analizu.

Kolonoskopiju je moguće obaviti u opštoj anesteziji ili lokalnoj!

Podelite prijateljimaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPrint this pageEmail this to someone
<